7 nettsider hvor du finner gratis bilder

Gode bilder er helt essensielt for å få et godt og effektivt design, enten det er til din nettside, blogginnlegg, sosiale medier eller til din neste markedsføringskampanje.

Mange bedrifter har ikke nødvendigvis et alt for godt bildearkiv, og vi må innrømme at det ofte er en flaskehals i prosjektene vi jobber med. Vi har derfor laget en artikkel som forteller deg hvor du kan finne fantastiske bilder til ditt neste prosjekt – helt gratis.

En liten kommentar om opphavsrett

Majoriteten av bildene du finner på listen nedover, har ingen begrensninger med tanke på opphavsrett eller kommersielt bruk. Det betyr at du kan laste ned, endre, distribuere og bruke ressursene selv for kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse.

Vi i Adjoy er opptatt av å ikke misbruke andres kreative arbeid og respektere opphavsretten. Vi anbefaler deg fortsatt å selv undersøke, og avgjøre hvordan bildene kan brukes.

Når det er sagt, her er 7 av våre utvalgte nettsider, som tilbyr et godt utvalg av bilder du kan laste ned og bruke til ditt neste prosjekt.

1. Unsplash.com

Bold – Light

Unsplash har blitt en av de beste bildearkivene du finner på nett. Her finner du et stort bildearkiv med over 2 millioner høyoppløselige bilder som du kan laste ned, helt gratis.

2. Pexels.com

Pexels har et godt utvalg av bilder og videoer med høy kvalitet og selvsagt helt gratis å laste ned og bruke kommersielt. Nettsiden har en god søkefunksjon og er bygd opp slik at du kan utforske nye bilde på ulike måter.

3. StockSnap

Black – Light

StockSnap har et stort bildearkiv med vakre og høyoppløselige bilder. Nettsiden har også en veldig god søkefunksjon som gjør det enkelt å bla gjennom tusenvis av tilgjengelige bilder. I tillegg sporer nettsiden visninger og nedlastinger, slik at du kan filtrere etter de mest populære bildene.

StockSnap legger til hundrevis av bilder daglig som du kan bruke helt gratis til kommersielt bruk.

4. Burst.shopify.com

Light – Regular

Burst er et bildearkiv som drives av Shopify. Deres bildearkiv inneholder tusenvis av høyoppløselige, royalty frie bilder som blir tatt av deres fotografer over hele verden. Shopify bygde Burst for å gi designere, utviklere, bloggere og gründere gratis tilgang til vakre bilder.

Du kan bruke bildene deres til omtrent alt – din nettside, blogg eller nettbutikk, skoleprosjekter, annonser på Instagram, innlegg på Facebook, skrivebordsbakgrunn, presentasjon for kunder eller internt – for å nevne noe. Alle bildene er gratis for kommersiell bruk.

5. Pixabay.com

Pixabay tilbyr en stor samling gratis bilder, videoer, illustrasjoner og musikk. Pixabay er et fellesskap av kreative mennesker som deler materiell som er fri for opphavsrett. Alt innhold er utgitt under Pixabay sin egen lisens, noe som gjør at du trygt kan bruke alle de tilgjengelige ressursene uten å be om tillatelse eller gi kreditt til opphaver – selv for kommersielt bruk.

6. Reshot.com

Reshot har et stort bildearkiv med gratis bilder, illustrasjoner og ikoner du ikke finner andre steder. Reshot ble skapt med tanke på oppstartsbedrifter, frilansere og produsenter som var lei av stereotype bilder. Gratis å bruke kommersielt og redaksjonelt.

7. FoodiesFeed

FoodiesFeed tilbyr tusenvis av vakre og høyoppløselige bilder av mat, som du kan laste ned helt gratis. Det perfekte bildearkivet for matbloggere.

Del innlegg: