10 gode kombinasjoner med fonter

Fonter er avgjørende for at en nettside skal bli bra, og å finne den riktige kombinasjonen kan være utfordrende for selv den mest erfarne webdesigner.

Når vi snakker om fonter, skiller vi mellom Grotesk og Antikva. Grotesk, også kalt sans seriff (sans serif), er en samlebetegnelse på skrifttyper som mangler seriffer (serif) og har vanligvis en jevn tykkelse gjennom hele bokstaven. Antikva er samlebetegnelsen på skrifttyper med seriffer og ulik tykkelse på grunnstrek og hårstrek. Lenge var det normalt at serif fonter skulle brukes i mengdetekst fordi seriffene var med på å lede øyet og gi økt lesbarhet på teksten. Senere studier viser at dette ikke stemmer og at man leser like godt med og uten seriffer.

Hver font har sin unike personlighet som kan skape troverdighet eller selvtillit. Fonter kan gjøre det enklere for brukerne å navigere, og å få oversikt. Det finnes tusenvis av gratis fonter, og det å velge riktig kombinasjon kan være en stor utfordring. Her kommer 10 forslag på gode kombinasjoner med Google Fonts

1. Cinzel – Raleway

Regular – Regular

Hvis du ser etter en kombinasjon av gammelt og moderne, er dette fontene for deg. Kombinasjonen av Cinzel – som er basert på gamle romerske bokstaver – til overskrifter, og Raleway – en ny og moderne font – til mengdetekst, gir en fin kombinasjon av gammelt og moderne. Den har en luksuriøs og sofistikert følelse.

2. Merriweather – Mulish

Bold – Light

Kombinasjonen av Merriweather og Mulish er spennende og elegant. Merriweather som overskrift gir kombinasjonen et profesjonelt preg, mens Mulish i mengdetekst gjør den moderne.

3. Montserrat - Merriweather

Semibold – Light

En robust og bold kombinasjon, med et hint av eleganse. Kombinasjonen av sans serif som overskrift, og serif som mengdetekst gir et veldig profesjonelt preg.

4. Montserrat

Black – Light

Montserrat er, etter vår mening, en av Google Fonts sine sterkeste fonter. Den har enormt mange bruksområder, alt fra solid og bold til lett og elegant. Denne kombinasjonen er bold, geometrisk og vennlig. Den er perfekt for moderne nettsider.

5. Nunito - PT Sans

Light – Regular

En elegant og moderne kombinasjon. Nunito er en veldig vennlig font med sine runde kanter, og sammen med PT Sans gir den et moderne og rent uttrykk.

6. Oswald - Quattrocento

Regular – Regular

Oswald er designet for å brukes fritt på stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og mobile enheter. Den egner seg godt i overskrifter, med sin moderne layout og stil. Oswald, kombinert med Quattrocento og en mørk farge, gir et maskulint og rent uttrykk.

7. Oxygen - Noto Sans

Light – Regular

Oxygen har et feminint preg med sin elegante og lette utforming. Kombinert med en ren serif font som Noto Sans, får du en feminin stil til en moderne og trendy nettside.

8. Playfair Display - Open Sans

Bold – Light

Det er ikke noe hemmelighet at Playfair Display er en av Googles fineste serif fonter. Kombinert med Open Sans sine tynne streker i Light, vil nettsiden se elegant og trendy ut.

9. Yeseva One - Josefin Sans

Regular – Regular

Denne kombinasjonen er litt mer leken. Yeseva One er en bold serif font som minner oss litt som å blåse bobler. Kombinert med Josefin Sans kan nettsiden bli leken og lett, men fortsatt ha en viss profesjonell følelse.

10. Oswald - Work Sans

Medium – Regular

Denne kombinasjonen av Oswald, en condensed sans serif font, og Work Sans – en ren og fyldig sans serif font, er enkel og solid. Den vil gjøre stort inntrykk på nettsiden.

Del innlegg: